Zdrav zajtrk
Ajdova palačinka s špinačo in pečenim jajcem
Čas priprave:
30min
Število porcij:
1
Zahtevnost:
Enostaven recept
Zelenjavne palačinke? Če ne probaš, ne veš. Tale slana različica palačinke iz ajdove moke bo zagotovo našla svoje mesto pri vseh, ki imate radi slane zajtrke ali brunche.
Postopek:
01. Najprej pripravimo maso za palačinke, in sicer tako, da v skledi skupaj zmešamo ajdovo moko, jajce, mleko, stopljeno kokosovo olje in ščep soli. Palačinke spečemo na ponvi.
02. Priprave nadeva se lotimo tako, da špinačo prelijemo z vročo vodo, toliko da upade, nato pa jo odcedimo in takoj speremo s hladno vodo. Primešamo ji žlico kisle smetane ter jo narahlo posolimo in popopramo.
03. Na pekač, obložen s peki papirjem, položimo palačinko. Po sredini palačinke razporedimo špinačo, naribamo sir in v njen center razbijemo jajce. Robove palačinke prepognemo proti sredini.
04. Ajdovo palačinko pečemo cca. 180°C na ventilacijskem načinu, oz. toliko časa, da je jajce pečeno.
Sestavine za ajdove palačinke
-
1 jajce
-
150 ml (rastlinskega) mleka
-
25 g stopljenega kokosovega olja
Sestavine za nade
-
30 g sveže špinače
-
1 žlica kisle smetane
-
25 g naribanega sira
-
1 jajce
-
sol, poper