Kamut je gensko nespremenjeno žito, zato raste počasneje, kar pomeni manjšo pridelavo. V primerjavi z navadno pšenico ima veliko večjo vsebnost beljakovin, mineralov, vitaminov B in vitamina E ter nenasičenih maščobnih kislin. To žito je lahko prebavljivo.
Je močno žito, zato uporaba pesticidov pri njem ni potrebna. Je zelo dober vir selena, ki je tudi močan antioksidant. Bogat je z virom energije, saj vsebuje veliko kvalitetnih maščob. Cenijo ga športniki in zelo zaposleni ljudje, saj je odlična dopolnitev k prehrani. Vsebuje precej več beljakovin kot ostala krušna žita (14 – 18 %) in tudi esencialne aminokisline v dobrem razmerju.
Kamut ne povzroča alergij. To je lahko prebavljivo žito. Z njim velika večina ljudi, ki so sicer alergični na gluten in sploh pšenico, nima težav. Še vseeno pa ni priporočljiv za ljudi z celiakijo, saj vsebuje gluten.
Za ta izdelek še ni ocen.