Kosila, Solate & Boule
Mavrična solatna skleda
Čas priprave:
20min
Število porcij:
1
Zahtevnost:
Enostaven recept
Mavrična bowla z riževimi rezanci in arašidovim prelivom
Solata ne rabi biti dolgočasna. Daleč od tega. Kombinacija mehkih rezancev, hrustljave zelenjave in nežno pikantnega ter kremnega arašidovega preliva, te niti podrazno ne bo pustila ravnodušne/ga!
Postopek:
01. Rezance skuhamo po navodilih na embalaži, nato pa jih splaknemo s hladno vodo. (Če riževih rezancev nimamo, jih lahko nadomestimo tudi s špageti ali širokimi rezanci.)
02. Zelenjavo narežemo nato pa vse skupaj razporedimo po površini večjega krožnika.
03. V skodelici skupaj zmešamo vse sestavine za arašidov preliv.
04. Preliv prelijemo čez vsebino krožnika, za piko na i pa lahko po vrhu posujemo še nasekljane arašide in zeleni del mlade čebule.
Sestavine :
-
50 g riževih ali pirinih rezancev (suha teža)
-
50 g naribanega rdečega zelja (⅛ glave)
-
50 g korenčka narezanega na “julienne” trakce (1 srednje velik korenček)
-
50 g paprike narezane na “julienne” trakce (½ manjše paprike)
-
večja pest mlade špinače
-
manjša pest svežega peteršilja
Arašidov preliv
-
3 žlice 100% arašidovega masla
-
2 žlici sojine omake
-
2 žlici riževega kisa
-
1 žlica agavinega sirupa
Dekoracija (neobvezno)
-
manjša pest nasekljane mlade čebule (le zeleni del)
-
manjša pest nasekljanih arašidov