Sladice, Zdrav zajtrk
OVSENI VAFLJI z jagodičevjem
Čas priprave:
20min
Število porcij:
4
Zahtevnost:
Enostaven recept
Priprava:
1. Mleko segreješ to toplega in notri raztopiš kokosovo ali navadno maslo.
2. V skledo preseješ moko in pecilni pralek, dodaš sol in kokosov sladkor ter vse skupaj dobro premešaš.
3. Vanilijevo pasto in rumenjake vmešaš v mlečno masleno mešanico, beljake pa stepeš v sneg.
4. Zmes iz rumenjaki počasi vmešaš v suhe sestavine in dobro premešaš, da dobiš maso brez grudic. Nato vanjo nežno vmešaš še stepene beljake.
5. Ogret pekač za vaflje (jaz imam Tefalov toaster z nastavki za vaflje) pokapaš s kokosovim oljem in maso vliješ na spodnji del pekača. Pekač zapreš in pečeš cca 5 minut, do zlato rumene barve.
6. Pečen vafelj obogatiš z medom, vročimi gozdnimi sadeži in topljenim lešnikovim namazom.
Dober tek. 😉
Sestavine
-
150g bele moke
-
3 žlice kokosovega sladkorja
-
2 ščepca soli
-
1,5 žličke pecilnega praška
-
500ml mleka ali rastlinskega napitka
-
100g kokosovega ali navadnega masla sobne temperature
-
2 veliki ali 3 mala jajca
-
1 žlica vanilijeve paste (lahko tudi vanili sladkorja)