Tina in Grega Teršek sta simpatična zakonca, gurmana in ljubitelja zdrave prehrane, ki iz »čudežnih« gomoljev – zemeljskih mandljev izdelujeta pregrešno dobre, presne granole pod svojo blagovno znamko DrobTinka. Njune hrustljave, dišeče mešanice so zelo priljubljene med ljubitelji kvalitetne, zdrave prehrane saj vsebujejo uravnoteženo kombinacijo sestavin za hranljiv zajtrk ali zdravo malico.
Mojstrica presnih sladic
Ustvarjanje v kuhinji je Tinina strast že od nekdaj. Uživa v preizkušanju novih receptov, ki jih vedno prilagodi po svoje. Njene jedi gredo še posebej v slast, ker nikoli ne skopari z začimbami, ki so nepogrešljiva sestavina njene presne kuhinje. V iskanju primernega nadomestila alergenih oreščkov za pripravo presnih sladic je odkrila zemeljske mandlje.
Sprva je naročila manjšo vrečko iz tujine in bila presenečena nad njihovim izgledom, okusom in vsemi dobrimi lastnostmi, ki jih je kasneje pridobila iz vseh možnih virov. Tako so ti zdravilni gomolji postali osnovna sestavina Tininih presnih sladic.
Za zdrave »živce«, regeneracijo in dobro prebavo
Zemeljski mandlji so prava zakladnica prehranskih vlaknin in mineralov. Prav tako vsebujejo toliko železa kot rdeče meso, toliko kalija kot kokosova voda, visoko vrednost magnezija, cinka, fosforja in vitaminov E in C. Ne vsebujejo nasičenih maščob zato dobro vplivajo tudi na naše srce. Primerni so tudi za diabetike, ker pomagajo pri uravnavanju sladkorja v krvi. Zemeljski mandlji so odlično hranilo za obremenjen živčni sistem in za regeneracijo po aktivnem umskem delu. Nase vežejo maščobo ter prebavne sokove in s tem varujejo trebušno slinavko.
Zemeljski mandlji so majhni gomolji, zelenjava pravzaprav, z okusom oreščkov. So popolnoma nealergeni in zato marsikomu olajšajo izbiro pri prehranjevanju.
Naravno, sezonsko, domače
Poleg zemeljskih mandljev, v Tinini presni kuhinji prevladujejo tudi kokos in chia semena. Iz teh najraje pripravlja pudinge in limonade. V tem obdobju obolenj v Terškovi kuhinji prevladujejo zeliščni čaji, ingver, C vitamin, limonine vode s chia semeni in smutiji. Tako prisegajo na naravno preventivo ob rednem gibanju na svežem zraku in ozaveščanju, da je potrebno vsak dan narediti nekaj samo zase, kar te veseli, razbremeni in pomaga pri obvladovanju stresa. V večini posegajo po ekološkem sadju in zelenjavi, ki ga je na dnevnem meniju v izobilju. V kolikor se le da prisegata na domače, kar pa se dodaja, pa se vedno prej pozanimata, zakaj in kako.
Priljubljena presna granola
Z željo po prigrizku, ki lahko omogoči zdrav uravnotežen obrok kadarkoli in kjerkoli, sta Tina in Grega ustvarila presno granolo iz zemeljskih mandljev. Izdelana je po postopku presne pridelave, se pravi, ni obdelana na več kot 45°C, in tudi sestavine, ki jih uporabljata ne. Takšna vrsta hrane v sebi ohrani več vitaminov in mineralov, kot kuhana ali pečena. Kar nekaj časa je bilo potrebno, da sta našla ustrezne dobavitelje, ki jima vse to zagotavljajo. Granole so ekološko certificirane, brez glutena, oreščkov, veganske, z visoko vsebnostjo vlaknin in brez dodanega sladkorja. Sladkor, ki je prisoten, izhaja iz velikega deleža svežega sadja in zemeljskih mandljev, ki jih granole vsebujejo. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin se poje manj in dlje časa ohrani sitost. Posebne so tudi zato, ker se jih lahko zoba kar iz vrečke, kot prigrizek.
Ročna izdelava, presne sestavine
V podjetju DrobTinka poteka celoten proces izdelave, od razvijanja receptov, do dehidriranja, pakiranja in na koncu dostave do specializiranih trgovin. DrobTinka granole so torej na voljo le v skrbno izbranih, butičnih trgovinah, med drugimi tudi v kamniški Zlati ptički. Namenjene so vsem, ki radi jedo okusno in zdravo, alergikom, ki se iz različnih razlogov izogibaju glutenu, mleku, jajcem, sladkorju in oreščkom, nanj pa stavijo tudi številni športni navdušenci, saj je z vidika prehranske vrednosti popolna izbira za zdrav, polnovreden obrok. Granolo si lahko v miru privoščite doma, jo vzamete s seboj na pot ali pa jo poklonite kot lično, izvirno, uporabno in malce drugačno darilo. Tino in Grega neizmerno veseli, kadar prebereta kakšen komentar o tem, kako je njuna granola nekoga razveselila, ali mu celo olajšala življenje. Njuna želja je, da bi DrobTinka prerasla v znamko, ki bo zajemala še veliko več kot le granole in bo prepoznavna v slovenskem prostoru, hkrati pa ohranila svojo butičnost, domačnost in simpatičnost.