Sladice

Arašidov čoko mousse

Sladice

Arašidov čoko mousse

Čas priprave:

30min

Število porcij:

2

Zahtevnost:

Enostaven recept

Pred nekaj tedni sem prvič zasledila konjak glukomanan … Pred tem sem bila prepričana, da obstaja to prvo le v tekočem agregatnem stanju. No, pa sem se motila. Konjak glukomanan je moka, ki ima kar nekaj pozitivnih učinkov. Poleg tega, da znižuje holesterol, pomaga tudi pri uravnavanju prebave.Ima pa eno zelo zanimivo lastnost, da se ob stiku s tekočino zgosti. In ravno zaradi te “super absorpcijske sposobnosti” se odlično obnese pri pripravi moussev, zgoščevanju smoothijev, juh, ipd.Tokrat pa sem ga uporabila pri pripravi božanskega čokoladno-arašidovega moussa, ki je po vrhu vsega še poln beljakovin.

Priprava vanilijevega moussa : Vse sestavine v blenderju blendaj na srednji hitrosti približno 3 min. Vlije v kozarčke, potresi z nasekljanimi arašidi in postavi v hladilnik za 10 min.

Priprava čokoladnega moussa : Enak postopek kot pri vaniljevem, ponovi še pri čokoladnem moussu.Na vrhu potresi nekaj naribane čokolade in nasekljanih arašidov. Za vsaj 20 min mousse postavi v hladilnik, da se še nekoliko zgosti. Uživaj v zdravi, beljakovinski sladici, ki si jo lahko povoščiš kar za zajtrk.

Čokoladni mousse

  • 4 dl ovsenega mleka

  • 20g Sunwarrior vanilijevih proteinov

  • 1 čž presnega kakava

  • 3 čž arašidovega masla

  • 2 čž konjak glukomanana

  • 1 čž medu

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.