Jabolčni crumble

Jabolčni crumble

Ta odličen in enostaven recept je prava izbira za jesenske dni! Zaradi skrbno izbranih zdravih sestavin ga lahko jemo skorajda brez slabe vesti ter si, poleg potešene želje po sladkem, zagotovimo še kar nekaj vlaknin in mineralov. 
 
Kadar je le možno, za prapravo izberemo domača, neškropljena jabolka. 
 
Za 4-5 porcij potrebujemo:
 
Jabolčni del: jabolcni-crumble
– 6 skodelic razrezanih jabolk (neolupljena jabolka razrežemo na
      manjše kocke ter odstranimo del s semeni)
– 2 žlički eko cimeta v prahu
– nastrgana lupina 1/2 limone 
– sok 1/2 limone
– 1 žlička koruznega/krompirjevega škroba
– 1/2 skodelice zamrznjenih borovnic (poljubno)
 
“Crumble” del: 
– 2 žlici kokosovega olja
– 2 žlici grobo zdrobljenih semen ajde
– 5 zvrhanih žlic grobo zdrobljenih ovsenih kosmičev
– 2 žlici mandljeve moke
– 1 žlička cimeta
– ščep piranske soli
 
Pečico vklopimo na 180 stopinj celzija ter izberemo ventilacijski program. 
 
Vse sestavine, razen borovnic, iz jabolčnega dela damo v posodo in pokrito, z občasnim mešanjem, kuhamo na srednjem do visokem ognju okoli 10 min, da se jabolka zmehčajo. Zmes razprostremo v poljubnem manjšem pekaču z visokim robom ter po vrhu posujemo borovnice.
 
V skledi zmešamo vse sestavine za “crumble”, jih na hitro pregnetemo ter potresemo po pripravljenih jabolkih. 
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30-35 minut. 
 
Pa dober tek! 

Recept prispevala:

Monika Majnik

souffle.storenvy.com

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.