Kvinojina zelenjavna “rižota”

Kvinojina zelenjavna “rižota”

Kvinoja je poznana kot super živilo z razlogom! Vsebuje veliko beljakovin ter nutrientov kot so magnezij, železo, kalcij in B vitamini. Ker ne vsebuje glutena, je tudi zelo primerna za ljudi s celiakijo, naš enostaven recept pa služi kot odlična priloga namesto riža ali krompirja.
 
Za 2 porciji potrebujemo:
– 1 skodelico bele kvinoje
– 2 1/2 skodelic vode (preberi napotke za kuho na embalaži kvinoje)
– 1 skodelico brokolija, narezanega na manjše kose
– 1 žlička soli/zelenjavne kocke
– 1 žlička suhega peteršilja
 
Vse sestavine damo v posodo ter kuhamo 10-15 minut, dokler voda ne izhlapi. Po potrebi dodamo še nekaj vode, da brokoli in kvinoja postaneta mehka. Postrežemo kot lahko samostojno jed ali prilogo.
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.