Sladice Zdrav zajtrk

Palačinke s skritimi rezinami jabolk

Sladice Zdrav zajtrk

Palačinke s skritimi rezinami jabolk

Čas priprave:

25min

Število porcij:

2

Zahtevnost:

Enostaven recept

Če ste že kdaj delali jabolka v srajčkah, potem veste, da receptura zahteva cvrtje in obilico sladkorja, kar nekoga, ki svojemu zdravju posveča posebno pozornost, od jedi v trenutku odvrne. Ker se za vsako jed z malce občutka in volje najde dobra alternativa, sem jabolka v srajčkah predrugačila v brezgrešne palačinke, ki so primerne za vegane in tudi vse, ki ste iz svoje prehrane izločili gluten.

POSTOPEK:

  1. Vse sestavine za maso zmiksamo v blenderju in maso postavimo na stran za 5 minut, da se zgosti. Medtem časom jabolko narežemo na kolobarje in ji odstranimo peške.
  2. Rezine jabolk pomakamo v zgoščeno maso za palačinke in jih polagamo na ponev, ki smo jo dobro segreli ter na njej stopili malce kokosovega olja. Pokrijemo s pokrovko in na minimumu pečemo cca. 5 min na vsaki strani, da jabolkom omogočimo, da se dodobra zmehčajo. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka mase.

Sestavine za maso

Preostale sestavine

  • 1 jabolko

  • ekstra deviško kokosovo olje (lahko nadomestite z olivnim)

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.