Sladice

Polnovredna JABOLČNA PITA

Sladice

Polnovredna JABOLČNA PITA

Čas priprave:

2h

Število porcij:

10

Jabolka so v sezoni in to pomeni samo eno: pečemo JABOLČNO PITO

 

POSTOPEK:
  1. V posodi zmešamo vse suhe sestavine in jim dodamo jajce ter mleko.
  2. Počasi gnetemo testo in po potrebi lahko dodamo še malo mleka ali moke. Želimo krhko, a ne čisto “zbito” testo, ki ga lahko oblikujemo.
  3. Ko je testo narejeno, ga postavimo v hladilnik za 30min in vmes naredimo nadev.
  4. V ločeni posodi zmešamo skupaj vse sestavine za skutni nadev in jo postavimo na stran.
  5. Za jabolčni nadev: jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. Pokuhamo jih v kozici skupaj s sladkorjem in cimetom, dokler na izpari vsa voda in so jabolka zelo mehka.
  6. Po 30min testo vzamemo iz hladilnika.
  7. Pekač za pito premažemo s kokosovim oljem in vanj “pritisnemo” testo.
  8. Nato sledi skutina plast, na skuto pa razporedimo še jabolka.
  9. Po vrhu pito okrasimo z značilnimi trakovi iz testa.
  10. Pečemo jo 35-40min na 180C.
Nasvet: pri oblikovanju trakov si lahko na roke namažemo malo kokosovega olja, da se nam testo ne “lepi” po rokah…
DOBER TEK 🙂

Sestavine:

Za testo:

  • 90g mandljeve moke

  • 180g pirine moke

  • 5 žlic mleka

  • 1 jajce

  • 1 čajna žlička pecilnega praška

  • 1 žlica kokosovega sladkorja

Za skutni nadev:

  • 300g skute

  • 1 jajce

  • 1 velika žlica kokosovega sladkorja

  • vanilijev ekstrakt / vanilijev sladkor

  • limonina lupinica

Za jabolčni nadev:

  • 4 srednje velika jabolka

  • sol 1/2 limone

  • 3 žlice kokosovega sladkorja

  • cimet

  • 2 žlici vode

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.