Kosila

Batasta testenine s kremno omako in tempehom

Kosila

Batasta testenine s kremno omako in tempehom

Čas priprave:

15min

Število porcij:

2

Zahtevnost:

Enostaven recept

Gurmanske Casarecce testenine iz sladkega krompirja bodo navdušile tudi najbolj zahtevne “makaronarje”.

Priprava:
Pest indijskih oreščkov (prej namočenih v vodi) streseš v blender, zaliješ z 1,5dc vode, dodaš svežo baziliko in zblebdaš do gladke mase. Dobljeno omako na malem ognju segreješ v posodi, dodaš paradižnikovo mezgo, malo limoninega soka, sol in česen v prahu. Če je omaka pregosta, dodaš še malo vode.
Omako preliješ čez kuhane Batasta testenine iz sladkega krompirja in vse skupaj oplenenitiš še s pečenim tempehom.

Zraven se odlično prileže skleda zelene solate.

Dober tek.

Sestavine :

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.