Kosila
Batasta testenine s kremno omako in tempehom
Čas priprave:
15min
Število porcij:
2
Zahtevnost:
Enostaven recept
Gurmanske Casarecce testenine iz sladkega krompirja bodo navdušile tudi najbolj zahtevne “makaronarje”.
Priprava:
Pest indijskih oreščkov (prej namočenih v vodi) streseš v blender, zaliješ z 1,5dc vode, dodaš svežo baziliko in zblebdaš do gladke mase. Dobljeno omako na malem ognju segreješ v posodi, dodaš paradižnikovo mezgo, malo limoninega soka, sol in česen v prahu. Če je omaka pregosta, dodaš še malo vode.
Omako preliješ čez kuhane Batasta testenine iz sladkega krompirja in vse skupaj oplenenitiš še s pečenim tempehom.
Zraven se odlično prileže skleda zelene solate.
Dober tek.
Sestavine :
-
Tempeh
-
Sok limone
-
Sveža bazilika