Sladice
Čokoladni puding iz ajdove kaše
Čas priprave:
10min
Število porcij:
1
Zahtevnost:
Enostaven recept
Preprosta in zdrava sladica, pri kateri se lahko izognemo kuhanju – ajdo moramo le predhodno namočiti.
PRIPRAVA:
1.Ajdo čez noč namočimo ali pa jo skuhamo. Nato jo odcedimo in speremo pod tekočo vodo.
2.Vse sestavine stresemo v blender in dobro zblendamo. Po okusu dodamo še sladila ali sojinega napitka.
3.Postrežemo v kozarčkih in po vrhu prelijemo s stopljeno čokolado (brez dodanega olja ali masla). Puding za 5-10 minut postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se čokolada strdi.
Če puding pripravljamo vnaprej, je boljše da je na začetku malo bolj redek – ko bo nekaj ur stal, se bo še dodatno zgostil.

Sestavine
-
100 g ajdove kaše
-
260 ml sojinega napitka
-
2 JŽ kakava v prahu
-
1 merica čokoladnih beljakovin v prahu️
-
1/2 čž balzamičnega kisa
-
2-3 žlice sladila po okusu