Sladice

Čokoladni puding iz ajdove kaše

Sladice

Čokoladni puding iz ajdove kaše

Čas priprave:

10min

Število porcij:

1

Zahtevnost:

Enostaven recept

Preprosta in zdrava sladica, pri kateri se lahko izognemo kuhanju – ajdo moramo le predhodno namočiti.

PRIPRAVA:

1.Ajdo čez noč namočimo ali pa jo skuhamo. Nato jo odcedimo in speremo pod tekočo vodo.
2.Vse sestavine stresemo v blender in dobro zblendamo. Po okusu dodamo še sladila ali sojinega napitka.
3.Postrežemo v kozarčkih in po vrhu prelijemo s stopljeno čokolado (brez dodanega olja ali masla). Puding za 5-10 minut postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se čokolada strdi.

Če puding pripravljamo vnaprej, je boljše da je na začetku malo bolj redek – ko bo nekaj ur stal, se bo še dodatno zgostil.

Sestavine

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.