Priprava
Vsebino vrečke v srednje veliki posodi zmešajte z 2 dcl mleka z manj maščobe in stepajte na najvišji hitrosti od 3 do 5 minut. Mešanica naj odleži v hladilniku vsaj eno uro. Okusna je sama po sebi, obogatite jo lahko še s čokoladnimi kapljicami, nasekanimi oreščki ali jagodičevjem.
Druge možnosti
Čokoladni mousse Sukrin lahko uporabite tudi kot kremo za torto. Zmešajte prašek z 2 dcl sladke smetane. Tako pripravljen mousse bo podoben masleni kremi.
Čokoladni sladoled? Tudi tega lahko naredite s Čokoladnim moussom Sukrin. Uporabite 1,5 dcl polnomastnega mleka, stepajte približno 3 minute in potem pripravite kot običajen sladoled (ali v avtomatu ali z večkratnim mešanjem in shranjevanjem v zmrzovalniku – skupaj vsaj 4 ure).
Sestavine
sladila (eritritol, steviol glikozidi), sredstvo za stepanje (glukoza, kokosovo olje; emultagor: laktatni estri mono- in digliceridov maščobnih kislin, mlečne beljakovine, stabilizator: natrijev alginat), inulin (vlaknina iz korenine cikorije), razmaščen kakav (15 %), sredstva za zgoščevanje: acetiliran diškrobni adipat, arome, sol.
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost na 100 g prirpavljenega moussa:
Energijska vrednost: 498 kJ / 119 kcal | Beljakovine: 4,4 g | Ogljikovi hidrati: 19 g | -od tega polioli: 9,3 g | -od tega sladkorji: 7,8 g | -izkoristljivi ogljikovi hidrati: 9,2 g | Maščobe: 6,1 g | -od tega nasičene: 4,8 g | Vlaknine: 5,7 g
Hranilna vrednost na porcijo (pribl. 70 g):
Energijska vrednost: 356 kJ / 85 kcal | Beljakovine: 3,1 g | Ogljikovi hidrati: 13 g | -od tega polioli: 6,6 g | -od tega sladkorji: 5,6 g | -izkoristljivi ogljikovi hidrati: 6,6 g | Maščobe: 4,3 g | -od tega nasičene: 3,4 g | Vlaknine: 4,1 g
Hranilna vrednost 100 g suhe mešanice:
Energijska vrednost: 1268 kJ / 303 kcal | Beljakovine: 6,8 g | Ogljikovi hidrati: 50,7 g | -od tega polioli: 30,8 g | -od tega sladkorji: 15,3 g | -izkoristljivi ogljikovi hidrati: 19,9 g | Maščobe: 18,4 g | -od tega nasičene: 14,5 g | Vlaknine: 18,9 g
Za ta izdelek še ni ocen.