ZeolithMED detox v prahu 200g

17,90

 • klasični specialist za razstrupljanje
 • povsem naravni mineralni prah brez dodatkov
 • visoka kakovost, preizkušena in kontrolirana s strani EFSA
 • lajša delovanje jeter
 • razstruplja prebavni trakt
 • adsorbira živo srebro, svinec, kadmij, aluminija, amonijak in histamin

Klinoptilolit–zeolit je v skladu z zahtevami E567 in E568 evropske certifikacije registriran kot medicinski pripomoček.

O izdelku

ZeolithMED® je naravni medicinski izdelek iz naravnega minerala zeolita, ki v prebavnemu traktu nase veže težke kovine, kot so živo srebro, svinec, kadmij, aluminij, amonijak, pa tudi histamin ter se zato lahko uporablja za razbremenjevanje jeter z razstrupljanjem črevesja. Z blatom se strupi izločijo iz telesa. Zeolite MED® lahko nase veže neželena onesnaževala, ki so že v prebavilih, še preden jih privzame telo ter s tem pripomore k preprečevanju bolezni, ki so povezane z naraščajočo onesnaženostjo.

Razstrupljanje z zeolitom Prednost zeolita ​​v prahu je, da ga enostavno zmešamo v vodi. Naš zeolit ​​je 100% naravnega izvora iz vulkanskega minerala brez dodatkov ali zmesi in kljub fini strukturi ne vsebuje nanodelcev. Naravni klinoptilolit-zeolit ​​ima visoko adsorpcijo kot tudi funkcijo sposobnosti vezave snovi, in zato primeren za razstrupljanje oz. za odstranjevanje npr. aluminija, svinca, živega srebra, kadmija, amonija in histamina. Naravni mineral klinoptilolit-zeolit se zaradi svojih adsorpcijskih lastnosti uporablja na različnih področjih za: naravno zdravljenje, zdravila in kozmetiko, dodatek k živalski krmi, rejo mlade živine v kmetijstvu, izboljšanje kvalitete tal in vode, v ribogojstvu, čiščenje vode, v jedrski in vesoljski industriji. Več informacij najdete na ustreznih podatkih o izdelku.

Preizkušena kakovost in učinkovitost Pri proizvodnji našega zeolita veljajo zelo visoke zahteve glede standardov in kakovosti: med pregledom prejetih surovin mora zeolit ustrezati strogim kriterijem evropske ali nemške farmakopeje, še posebej kar se tiče mikrobiološke čistosti in koncentracije toksičnih substanc. Da bi zagotovili maksimalno kvaliteto, se naši minerali testirajo v državno odobrenih nemških laboratorijih. Prav tako je za nas izjemno pomembno, da vodimo obsežno dokumentacijo o vseh predelanih surovinah in njihovih preiskavah. To pomeni, da so materiali sledljivi v vsakem trenutku, kar zagotavlja visoko stopnjo varnosti in kakovosti izdelkov. 

Lastnosti
– mikronizirana povprečna velikost zrn, pribl. 26 μm
– 89-95% klinoptilolit
– zelo visoka kationska izmenjalna kapaciteta
– zelo dobro razmerje silicija – aluminija (5,4:1)
– nestrupeno in brez vlaknin

Zeolit in njegova uporaba pri različnih boleznih in težavah:

 1. Zeolit zelo dobro oskrbuje organizem s potrebnimi mikroelementi (Magnezij, Mangan, Kalcij, Železo, Kalij, Silicij).
 2. Stabilizira in popravlja cirkulacijo, krvni tlak, širitve žil, razširjene kapilare, povečuje moč srčne mišice, pospešuje postinfarktno regeneracijo.
 3. Zeolit je potencialen pri obnovitvi poškodb pri duodenalnem in želodčnem čiru, pospešuje okrevanje od hepatitisa in ciroze jeter.
 4. V dermatologiji je bil odkrit pozitiven učinek zeolita pri psoriazi, seboričnem dermatitisu in vseh tipih herpesa, ranah, ekcemih, kjer se je izkazala istočasna uporaba lokalnega posipa pitja.
 5. Zeolit ima dober učinek pri parodontozi z direktnim nanašanjem prahu na dlesni.
 6. V endokrinem sistemu stabilizira aktivnost endokrinih žlez, deluje pa tudi na limfne žleze.
 7. Pri sladkorni bolezni tipa 2 (diabetes melitus) stabilizira celotno stanje in popravlja glikoregulacijo sladkorja v trebušni slinavki.
 8. V nevropsihiatriji uspešno odklanja nespečnost, nevroze in depresijo, efektiven pa je tudi kot dodatno sredstvo pri terapiji epilepsije.
 9. Zelo dobro dodatno sredstvo je zeolit pri terapiji tumorja žleznega tkiva (tumorji jajčnikov, prostate, dojk), malignega melanoma, planocelularnega in mikrocelularnega karcinoma pljuč.
 10. Zmanjšuje negativne posledice sevanja in kemoterapije, na način, da spodbuja delovanje imunskega sistema organizma.
 1. Značilen je tudi učinek na glivične infekcije, tako na koži, nohtih, kot na tiste, ki so posledica sevanja, kemoterapije, terapije z antibiotiki, uporablja se lokalno in oralno.
 2. Zato ker vsebuje potrebne mikroelemente, izboljšuje absorpcijo kalcija in povečuje gostoto kosti in se priporoča pri osteoporozi.
 3. Ker je močan imunostimulator, je lahko v veliko korist pri vseh boleznih, ki so vezane na motnje imunskega sistema.
 4. Odličen je pri želodčno črevesnih težavah.
 5. Hidrofilni učinek pomaga zmanjšati bolečine v želodcu in omiliti zgago ter gastritis.
 6. Prav tako ima zeolit pozitiven učinek na težave v črevesju in odpravlja napihnjenost.
 7. Ustavi drisko in preprečuje zaprtje.
 8. Zelo je uspešen proti bakteriji Helicobacter.
 9. Zeolit je zelo dobra pomoč pri obsevanjih in po kemoterapiji.
 10. Zeolit je prav tako zelo učinkovit pri izpadanju las, pri krhkih nohtih in pusti, uveli koži.
 11. Izboljšuje okus in vonj.
 12. Zelo dobro ščiti športnike pred bolečinami v mišicah, saj nase veže nastalo mlečno kislino in proste radikale, ki nastajajo zaradi športne vadbe.
 13. Zeolit aktivno pomaga pri hujšanju, saj nase vese odvečne zaužite maščobe in sladkorje in jih odnaša iz telesa.

Sestavine : 100% clinoptilolite-zeolite

Navodila za uporabo :  30 min pred glavnim obrokom zaužijemo eno čajno žličko zeolita, približno 3-5 g,  zmešanega v naravnem soku, nesladkanem čaju ali vodi. V dneh, ko uživamo zeolit, moramo biti še posebej pozorni, da zaužijemo zadostno količino vode, saj lahko telo le tako izloči nakopičene strupe. Idealne ure za uživanje naj bi bile med 6. in 8. uro zjutraj, 13. in 15. uro, 18. in 20. uro ter po 22. uri za nočno terapijo.

Izdelek shranjujte zunaj dosega otrok, mlajših od šestih let.
Po zaužitju zdravila je treba upoštevati vsaj dve uri razmika.

Neželjeni učinki
Redko se lahko zaradi majhnega vnosa tekočine pojavi zaprtje. Učinek je odvisen od odmerka in se mu lahko izognete z zadostnim vnosom tekočine in zmanjšanjem odmerka. Ob zaprtju povečajte vnos tekočine, zmanjšajte odmerek in se po potrebi posvetujte z zdravnikom.

Redko se lahko zaradi indijskega trpotca pojavijo napihnjenost, bolečina v trebuhu ali siljenje na bruhanje. Ta učinek je pogosto odvisen od odmerka in se mu lahko izognete z zadostnim vnosom tekočine in zmanjšanjem odmerka. Ob napihnjenosti, bolečini v trebuhu ali siljenju na bruhanje povečajte vnos tekočine, zmanjšajte odmerek in se po potrebi posvetujte z zdravnikom.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Zeolite MED® ni nadomestek za protialergijsko zdravilo. Za učinkovitejše razstrupljanje in uravnavanje procesov poskrbite, da boste ob zaužitju izdelka Zeolite MED® uživali obilo tekočine, in sicer tako pri zaužitju (1/4 litra vode) kot tudi dnevno (2–3 litre/dan).

Izdelka Zeolite MED® ne smete jemati, če imate hudo motnjo delovanja ledvic (npr. ledvično insuficienco).

Ob zdravstvenih težavah, zmanjšanem delovanju ledvic, nosečnosti ali dojenju ter glede uporabe pri otrocih, mlajših od 12 let, smete ta medicinski izdelek uporabljati le po posvetovanju z zdravnikom.

Tega medicinskega izdelka ne smete vdihavati ali nanašati na oko. V primeru stika z očmi je treba oči izprati z dovolj vode. Izdelka ne uporabljajte neprekinjeno v daljšem časovnem obdobju. Če opazite nenavadne učinke, izdelek prenehajte uporabljati.

Pogosta vprašanja

Kako hitro lahko pričakujem naročen izdelek?
V kolikor imamo izdelek na zalogi bo naročilo odposlano v 1-2 delovnih dnevih. Sicer pa se rok dobave podaljša 3-10 delovnih dni.
Kakšen je strošek dostave ?
Stroške dostave je 3,70€. Nad 50€ pa je dostava brezplačna.
Lahko naročilo prevzamem osebno?
Seveda, naročilo lahko prevzameš v naši trgovini v Kamniku. Najdeš nas na Šutni 2.
Kakšne načine plačila nudite?
Na voljo je plačilo po povzetju, Paypal, plačilo z bančno kartico ter plačilo preko bančnega nakazila.

Ocene izdelka

Ocene produkta

5 zvezdic 0 (0%)
4 zvezdice 0 (0%)
3 zvezdice 0 (0%)
2 zvezdici 0 (0%)
1 zvezdica 0 (0%)

Za ta izdelek še ni ocen.

Prikaži več mnenj Dodaj mnenje

Oceni “ZeolithMED detox v prahu 200g”

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.