Zdrav zajtrk

Jesenski zajtrk v kozarčku

Zdrav zajtrk

Jesenski zajtrk v kozarčku

Ste vedeli, da lahko hladno luščeno ajdovo kašo jeste tudi surovo?
Ja prav ste slišali! Potrebno jo je samo namočiti čez noč
Iz nje sem pripravila recept, za osvežilen, hranilen in res okusen jesenski zajtrk v kozarčku, ki je odličen tudi za meal-prep čez teden.
POSTOPEK:
  1. Večer prej namočimo ajdovo kašo in orehe. Voda mora segati krepko čez kašo.
  2. Orehe in kašo naslednji dan precedimo in dobro speremo s hladno vodo.
  3. Vse skupaj vrnemo v posodo/vrč in zblendamo skupaj s hruško, sokom 1 limone, cimetom in žlico meda. Predlagam, da uporabite palični mešalnik.
  4. Ko je zmes gladka je pripravljena za serviranje!

Predlagam, da kašo postrežete z žlico jogurta, medom in sadjem.

DOBER TEK!

Sestavine:

  • 180g ajdove kaše

  • 60g orehov

  • voda (za namakanje)

  • 1 hruška (bolj zrela je boljše je)

  • sok 1 limone

  • cimet

  • par žličk grškega jogurta (za serviranje)

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.