Čas priprave:
30min
Število porcij:
1
Zahtevnost:
Enostaven recept
Če te mika ideja o širjenju obzorja z novimi okusi in kombinacijami, je ta recept kot nalašč za to. Okus špinače sploh ni izrazit, a služi kot boost hranil in estetski pečat.
Priprava:
01. Najprej v blenderju do gladkega zmiksamo našo maso za palačinke (masa zadostuje za 3 velike palačinke, prav tako so za to količino prilagojene sestavine nadeva).
02. Na ponvi segrejemo malce olivnega olja in s pomočjo zajemalke maso razlijemo po celotni površini ponve. Ko palačinka spremeni barvo jo obrnemo in spečemo do konca še po drugi strani.
03. Namaz iz rikote pripravimo tako, da ji vmešamo limonino lupinico, nasekljan svež peteršilj ter pikico soli in popra.
04. Pečene palačinke premažemo z rikotinim nadevom in obložimo z rezinami dimljenega lososa. Palačinke tesno zrolamo in narežemo na manjše kose.
![](https://zlatapticka.si/wp-content/uploads/spinacni_zvitki-1024x683.jpg)
Sestavine za špinačne palačinke
-
20 g oz. pest sveže špinače
-
150 ml (rastlinskega) mleka
-
1 jajce
-
1 žlička medu
Sestavine za nadev
-
250 g rikote
-
1 žlička limonine lupinice
-
1 žlica svežega peteršilja
-
100 g dimljenega lososa (v rezinah)
-
ščepec soli in popra