Naredi sam
Testenine z omako iz pečice
Čas priprave:
1h
Število porcij:
2
Zahtevnost:
Enostavno kuhanje
POSTOPEK:
01. Na peki papir položimo vse »sestavine za peko v pečici«, robove papirja pa stisnemo skupaj, tako, da dobimo škrnicelj, ki ga na vrhu zavežemo z vrvico (primerno za peko v pečici). Škrnicelj postavimo na pekač in pečemo 30 min na 180 °C
02. Medtem časom v osoljeni vodi skuhamo testenine. Ko so kuhane “al dente” jih odcedimo in prihranimo ½ lončka vode v kateri so se kuhale.
03. Iz škrniclja poberemo vejico rožmarina in preostalo vsebino presujemo v blender. Dodamo še vodo, sol in poper ter zmiksamo do gladkega.
Sestanive za peko v pečici
-
200g češnjevih paradižnikov
-
1 večja vejica rožmarina
-
1/3 lončka indijskih oreščkov
-
1 večji strok česna
Preostale sestavine
-
1/2 lončka vode od testenin
-
1/4 do 1/2 žličke soli