Sladice

Vanilijevo lešnikovi kolački

Sladice

Vanilijevo lešnikovi kolački

Čas priprave:

50min

Zahtevnost:

Enostaven recept

Enostaven recept, ki ti reši super sladico takrat, ko domačim sladkosnedom “pade cukr” ali pa imaš povabljenih več gostov.

Postopek:
1 Želatino namočimo v hladni vodi. Smetano stepamo do čvrstega. Takšni vmešamo sladkor in mascarpone sir. Želatino skupaj z 30 ml sladke smetane na najnižji temperaturi stopimo. Takšno med hitrim mešanjem vmešamo v smetanovo kremo. Pokrijemo s folijo za živila in položimo v hladilnik za vsaj 1-2 uri.

2. Zmešamo olje in mleko. V posodi zmešamo moko s pecilnim praškom. Jajci, skupaj s sladkorjema in soljo stepamo da zmes podvoji prostornino. Takrat izmenično dodajamo izmerjene tekoče sestavine in suhe.

3. Slabo žlico zmesi dodamo v papirnate košarice, nato dodamo čajno žličko marmelade in pokrijemo z zmesjo. Pečemo v segreti pečici, na zgornji tretjini, na 180 stopinjah 17-18 minut oziroma dokler zobotrebec ne pride ven čist.

4. Kolačke ohladimo. Čokoladni namaz na najnižji temperaturi na štedilniku malce segrejemo da je bolj tekoč. Kremo premešamo z žlico in ji na grobo vmešamo malce segret čokoladni namaz. Kremo preložimo v brizgalno vrečko in nabrizgamo na kolačke. Okrasimo s piškotom.
Veselo sladkanje.
Recept je nastal v sodelovanju z @ana.zontar 

Sestavine za kolačke

Sestavine za kremo

Produkti omenjeni v članku/receptu

-10%
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.