Sladice
Beli mandljevi cupsi
Čas priprave:
1h
Število porcij:
12
Zahtevnost:
Enostaven recept
1. Papir za muffine razporedimo po pekaču za muffine.
2. Belo čokolado in kokosovo olje stopimo nad soparo ter nekoliko ohladimo. Predenemo jo v slaščičarsko rokavico ter v vsak papirček nabrizgamo malce čokolade. Pekač malce potresemo, da se čokolada enakomerno razporedi, ter za 15 minut postavimo v zamrzovalnik.
3. V skledi zmešamo vse ostale sestavine ter jih oblikujemo v kupčke teže ca. 20-25 g ter jih nekoliko sploščimo. Kupčke nadeva razporedimo po sredini vsakega čokoladnega dela.
4. Ob robovih in po vrhu nabrizgamo ostalo čokolado, potresemo s čokolado, da se dobro ‘vsede’ v vsak kotiček modelčka, ter potresemo z mandljevimi koščki in ekspandirano piro/rižem.
5. Pekač damo v zamrzovalnik, da se čokolada strdi, nato pa postrežemo.
6. Hranimo jih v zaprti škatli v hladilniku se pa sicer na sobni temperaturi tudi ne stopijo.
Na hladnem zdržijo sigurno več kot teden (zaprti v posodi).

Sestavine
-
480 g bele čokolade
-
20 g mandljevih koščkov
-
10 g ekspandirane pire ali riža
-
50 g javorjevega/agavinega sirupa