Liofilizirane jagode so odlična izbira za zdrav in hrustljav prigrizek, vitaminsko malico ali pa z njimi obogatite jutranje kosmiče. Odlične so tudi za dekoracijo in popestritev sladic.
Liofilizacija je nizkotemperaturno sušenje – sublimacija globoko zamrznjenih plodov, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma in sestava živila
“Super moč” jagod:
✔︎ So bogat vir vitamina C
✔︎ Vsebujejo tudi nekaj vitamina A in K, beta karoten, folno kislino, železo, natrij, kalij, mangan, fosfor in kalcij.
✔︎ 100 g jagod ima le 27–30 kalorij
✔︎ Že v antičnem rimu so jim pripisovali moč pri zdravljenju melanholije, vnetij, ledvičnih kamnov, vročinskih stanjih, slabem zadahu, bolezni krvi…
✔︎ Delujejo odvajalno, saj čistijo črevesje in pomagajo pri zaprtosti.
✔︎ Delujejo tudi protibakterijsko in čistilno na jetra.
Uporaba:
Liofilizirane jagode si lahko privoščimo kot samostojni prigrizek ali pa z njimi obogatimo jutranjo kašo, smuti ali domač sladoled. Lahko jih uporabimo tudi pri peki tort, pri izdelavi kompotov, marmelad, in drugih sladic.
Za ta izdelek še ni ocen.