Prednosti sladila Glicin:
- Vsebuje predvsem BELJAKOVINE in VLAKNINE, ter zanemarljiv del sladkorjev;
- Je aminokislina, ključna za tvorjenje vseh vrst kolagena;
- Kot zaviralni nevrotransmiter prispeva tudi k kvaliteti spanca;
- Je ključen za našo lastno proizvodnjo GLUTATIONA, najmočnejšega antioksidanta, ki ga pogosto imenujemo tudi ¨glavni antioksidant¨;
- Balansira metionin, ki ga zaužijemo z beljakovinami kot so meso, jajca, mlečni izdelki;
- Primerno za vse, ki želijo uravnavati svoj krvni sladkor ter diabetike, LCHF in KETO entuziaste;
UPORABA: Glicin enostavno vključite v svojo prehrano tako, da ga dodate v hladni ali topli napitek (kavo, kakav ali čaj…), v smoothie, v kosmiče, v sladice, v proteinske napitke, kaše, solatne prelive, jogurte ali pudinge…
V prehrano ga uvajajte postopoma, da se vaš mikrobiom navadi na vlaknine. Prvi teden pol čajne žličke na dan, drugi teden ena čajna žlička na dan, tretji teden 1,5 čajne žličke na dan in četrti teden dve čajni žlički na dan….
Sestavine:
L-glicin (aminokislina), vlaknine iz cikorije – oligofruktoza, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev karbonat
Povprečna hranilna vrednost na 100 g
- Energijska vrednost 1274 kJ / 305 kcal
- Maščobe 0 g
- Ogljikovi hidrati 4 g
- od tega sladkorji 4 g
- Prehranske vlaknine 44,5 g
- Beljakovine 50 g
Povprečna hranilna vrednost na 6 g (porcija – 2 čajni žlički)
- Energijska vrednost 76,44 kJ / 18 kcal
- Maščobe 0 g
- Ogljikovi hidrati 0,2 g
- od tega sladkorji 0,2 g
- Prehranske vlaknine 2,7 g
- Beljakovine 3 g
Za ta izdelek še ni ocen.