Prigizki, Sladice, Zdrav zajtrk
Jabolčni narastek s kombučo
Čas priprave:
15min
Število porcij:
4
Kombuča je odlična osvežilna pijača bogata s probiotiki in prebavnimi encimi. Kot taka pa ne “gasi” samo ćeje ampak se super odnese tudi v kulinariki.
Pri tem sočnem, jesenskem narastku prispeva izjemno rahlost.
Priprava:
- Olupite in naribajte jabolko. Iz njega odtisnite vodo in potem dodate cimet.
- V posodi zmesajte suhe sestavine (ovseno moko, sol, pecilni prasek, sladkor)
- Dodate kombucho in navadno ali laneno “jajce”
- Vse dobro premešate in na koncu v maso dodajte se naribana jabolka.
- Maso prelijte v pekač in pecite na 180 C 25-30min. Na koncu po želji dodajte grški jogurt in svoj najljubši preliv.

-
1/2 velikega jabolka (ali 1 manjse)
-
cimet, ščep soli, pecilni prašek
-
1 navadno ali 1 laneno “jajce” (skupaj zmesajte 1 veliko čajno žlicko zmletih lanenih semen in malo vode, počakate, da se zgosti)