Prigizki Sladice Zdrav zajtrk

Jabolčni narastek s kombučo

Prigizki Sladice Zdrav zajtrk

Jabolčni narastek s kombučo

Čas priprave:

15min

Število porcij:

4

Kombuča je odlična osvežilna pijača bogata s probiotiki in prebavnimi encimi. Kot taka pa ne “gasi” samo ćeje ampak se super odnese tudi v kulinariki.

Pri tem sočnem, jesenskem narastku prispeva izjemno rahlost.

Priprava:

  1. Olupite in naribajte jabolko. Iz njega odtisnite vodo in potem dodate cimet.
  2. V posodi zmesajte suhe sestavine (ovseno moko, sol, pecilni prasek, sladkor)
  3. Dodate kombucho in navadno ali laneno “jajce”
  4. Vse dobro premešate in na koncu v maso dodajte se naribana jabolka.
  5. Maso prelijte v pekač in pecite na 180 C 25-30min. Na koncu po želji dodajte grški jogurt in svoj najljubši preliv.

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.