Prigizki

Maslene česnove bombice

Prigizki

Maslene česnove bombice

Čas priprave:

1h in 1min

Število porcij:

16

Zahtevnost:

Enostaven recept

Obstaja kaj boljšega kot topel puhast kruh? No ja, obstaja tile topli puhasti kruhki z omamno dišečim česnovim premazom. Kot nalašč za ob bok številnim prazničnim jedem.

Priprava:

1. V večji posodi skupaj združimo vse suhe sestavine, dodamo še olivno olje in toplo vodo (vodo dodajamo postopoma, ker mogoče ne bomo potrebovali dodati vse). Vse skupaj  gnetemo cca. 5 minut oz. toliko časa, da testo postane mehko in voljno. Pokrijemo s krpo in pustimo počivati 1 uro na toplem mestu.

2. Testo razdelimo na 16 enakomernih delov in ga oblikujemo v kroglice. Kroglice položimo v rahlo namaščen (najbolje okrogel) pekač. Ponovno pokrijemo s krpo in pustimo počivati še 30 minut.

3. Ko bombice dokončno vzhajajo, jih pečemo, cca. 15 min oz. do zlatorjave barve, v vnaprej segreti pečici na 200 °C.

4- Medtem ko se pečejo pripravimo česnovo maslo, in sicer tako, da skupaj zmešamo maslo (sobne temperature), na drobno nasekljan česen in peteršilj ter žličko suhega origana.

5. Bombice vzamemo iz pečice in jih nemudoma premažemo s česnovim maslom. Postrežemo jih še tople in po želji preostanek česnovega masla zmešamo z malce kisle smetane in ga uporabimo kot namaz.

Dober tek. 😉

Sestavine za testo

Sestavine za česnovo maslo

  • 75 g masla (lahko veganskega Naturly)
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica svežega peteršilja
  • 1 žlička suhega origana

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.