Kosila
Poenostavljen Ratatu
Čas priprave:
45min
Število porcij:
3
Zahtevnost:
Enostaven recept
Če je tvoj vrt kaj podoben mojemu, in v tem trenutku kar kipi od zelenjave kot so paradižnik, bučke, paprike in melancani, je tale poenostavljena različica ratatuja (“ratatouille”) več kot odlična ideja za kosilo.
Postopek:
01. Čebulo narežemo na kolobarje, bučko, melancane in papriko pa na manjše kose.
02. Dno ponve, ki je primerna za peko v pečici, prekrijemo s polovico mezge. Dodamo vso narezano zelenjavo in prelijemo s preostankom mezge. Po vrhu posolimo in popopramo.
03. Pečico vnaprej segrejemo in pečemo 20 min na 200° C. Vzamemo ven, da vse skupaj premešamo in postavimo nazaj še za nadaljnjih 20 min.
04. Vzamemo iz pečice in ohlajamo 15 min, da se okusi dokončno razvijejo.
05. Polento skuhamo po navodilih na embalaži in jo prelijemo v modelček, pustimo da se ohladi, potem pa jo narežemo na poljubne kose. Pečemo jo cca. 10 min po eni strani, nato pa še 10 minut po drugi.

Sestavina
-
450 ml paradižnikove mezge (lahko omake Napoletana Alla Luigi)
-
1 velika čebula
-
1 srednja bučka (200 g)
-
1 manjši melancan (150 g)
-
1 večja paprika (200 g)
-
1 ½ žličke soli
-
¼ žličke popra