Sladice

Beljakovinska lava tortica

Sladice

Beljakovinska lava tortica

Čas priprave:

10min

Število porcij:

2

Zahtevnost:

Enostaven recept

Za polnovreden zajtrk, zdravo malico ali lahko sladico, ki jo lahko pripraviš tudi sladkosnedom alergičnim na gluten ali veganom. 

Priprava: V skledi zmešaj vse sestavine iz prvega seznama, nato v manjši še sestavine za kremni del. Nato v skledico za souffle do polovice “zvrni” prvo maso, dodaj žlico kremnega dela in do vrha zaključi s prvo maso.Postavi v pečico ogreto na 200 stopinj za 15 minut in uživaj.

Sestavine

  • pol žličke pecilnega praška
  • 1 žlico rastlinskih beljakovin (priporočam Sun warrior blend vanilija ali čokolada)
  • 1 pretlačeno banano
  • pol skodelice poljubnega mleka (jaz sem uporabila Mimy ovenega)
    * v kolikor uporabiš beljakovine brez okusa in navadno mleko dodaj še žlico agavinega sirupa

Kremni del

  •  1 žlica kremnega sira ali veganskega mascarponeja
  • pol žlice vanilijeve paste (priporočam BAM, ki je res popolno aromatična in visoko kakovostna)

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.