Sladice, Zdrav zajtrk
Kamutov gres z jagodami in čokolado
Čas priprave:
20min
Število porcij:
2
Zahtevnost:
Enostaven recept
Postopek :
- Mleku dodamo agavin sirup in cimet in ga pripeljemo do točke tik pred vretje. Med rednim mešanjem vsujemo zdrob in ga kuhamo na srednjem ognju nekih 5 minut, da se lepo zgosti.
- Takrat vmešamo narezane liofilizirane, zamrznjene ali sveže jagode. Kuhamo minutko. Po okusu dosladkamo.
- Čokoladni namaz malo pogrejemo na nizkem ognju da se utekočini.
- Na vrh zdroba dodamo malo jagodne marmelade in prelijemo s stopljenim čokoladnim namazom. Postrežemo.
Sestavine
-
300 ml mleka (lahko tudi kokosovega, riževega, ovsenega)
-
3 zvrhane žlice kamutovega zdroba
-
1 žlica agavinega sirupa
-
ščepec cimeta
-
1 pest liofiliziranih jagod
-
1 polna žlica Gurmanskega lešnikovega namaza Zlata ptička
-
2 čajni žlički jagodne marmelade