Kosila

Kremna zelenjavna pašta

Kosila

Kremna zelenjavna pašta

Čas priprave:

30min

Število porcij:

2

Zahtevnost:

Enostaven recept

Si še nisi poskusil/a pripravit omako iz zelenjave iz pečice je sedaj pravi čas. Bogate okuse popolno poveže krema iz indijskih oreščkov, piko na i pa doda žlička Biogette. Pri je na jedilniku večkrat na mesec, najrajši pa imamo izvedbo z Batasta testeninami iz sladkega krompirja. 🍠👌

Priprava:

Zelenjavo narežeš na večje kose, jo streseš na pekač obložen s peki papirjem, začiniš, pokapaš z oljčnim oljem in pečeš 30 minut na 220 stopinj.

Medtem, ko se zelenjava peče namočiš indijske oreščke v vroči vodi (če si jih prej namočil/a čez noč ta korak ni potreben).

Ko je zelenjava pečena jo skupaj z odlitimi indijskimi oreščki, žličko Biogette in cca 1 dcl vode (po občutku) zmešaš v blenderju.

V kremni omaki povaljaš kuhane testenine iz sladkega krompirja in po želji potreseš s parmezanom.

Dober tek. 😉

Sestavine

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.