Kosila
Kremna zelenjavna pašta
Čas priprave:
30min
Število porcij:
2
Zahtevnost:
Enostaven recept
Si še nisi poskusil/a pripravit omako iz zelenjave iz pečice je sedaj pravi čas. Bogate okuse popolno poveže krema iz indijskih oreščkov, piko na i pa doda žlička Biogette. Pri je na jedilniku večkrat na mesec, najrajši pa imamo izvedbo z Batasta testeninami iz sladkega krompirja. 🍠👌
Priprava:
Zelenjavo narežeš na večje kose, jo streseš na pekač obložen s peki papirjem, začiniš, pokapaš z oljčnim oljem in pečeš 30 minut na 220 stopinj.
Medtem, ko se zelenjava peče namočiš indijske oreščke v vroči vodi (če si jih prej namočil/a čez noč ta korak ni potreben).
Ko je zelenjava pečena jo skupaj z odlitimi indijskimi oreščki, žličko Biogette in cca 1 dcl vode (po občutku) zmešaš v blenderju.
V kremni omaki povaljaš kuhane testenine iz sladkega krompirja in po želji potreseš s parmezanom.
Dober tek. 😉

Sestavine
-
rdečo papriko
-
korenje
-
paradižnik
-
bučko
-
čebulo