Sladice

Zebra palačinke 

Čas priprave:

30min

Število porcij:

6

Zahtevnost:

Enostaven recept

Če si želiš razbiti rutino priprave palačink, ti bo prav prišel tale recept za preproste palačinke, ki kličejo le po 1 sestavini več. To je kakav, ki ga dodaš v del mase in z njim “narišeš” spiralo. Slediš lahko spodnjemu veganskemu receptu za palačinke ali pa maso pripraviš po svojem običajnem postopku, nakar v manjši del mase po občutku primešaš kakav.

Postopek:
01. Najprej pripravimo maso za palačinke, in sicer tako, da v skledi skupaj zmešamo moko, mleko, olje, sol, vanilijo in (opcijsko) jajca.
02. 8 žlic mase prestavimo v drugo skodelico in ji primešamo žlico kakava. Čokoladno maso prelijemo v posodico z livčkom ali pa kar vrečko, ki ji odrežemo vogal.
03. Na ponvi stopimo pikico olja, ko je vroča, iz kakavove mase “narišemo” vzorec v obliki spirale, nato pa čez njo vlijemo toliko mase, da zakrijemo celotno površino ponve. Ko palačinka spremeni barvo jo obrnemo in spečemo do konca še na drugi strani.
04. Pečene palačinke premažemo s svojim najljubšim čokoladnim namazom in dodamo sadje po izbiri.

Dober tek.

Sestavine

Produkti omenjeni v članku/receptu

-15%
-10%
-15%
-10%
-20%
-10%
-10%
-15%
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.