Sladice
Zebra palačinke
Čas priprave:
30min
Število porcij:
6
Zahtevnost:
Enostaven recept
Če si želiš razbiti rutino priprave palačink, ti bo prav prišel tale recept za preproste palačinke, ki kličejo le po 1 sestavini več. To je kakav, ki ga dodaš v del mase in z njim “narišeš” spiralo. Slediš lahko spodnjemu veganskemu receptu za palačinke ali pa maso pripraviš po svojem običajnem postopku, nakar v manjši del mase po občutku primešaš kakav.
Postopek:
01. Najprej pripravimo maso za palačinke, in sicer tako, da v skledi skupaj zmešamo moko, mleko, olje, sol, vanilijo in (opcijsko) jajca.
02. 8 žlic mase prestavimo v drugo skodelico in ji primešamo žlico kakava. Čokoladno maso prelijemo v posodico z livčkom ali pa kar vrečko, ki ji odrežemo vogal.
03. Na ponvi stopimo pikico olja, ko je vroča, iz kakavove mase “narišemo” vzorec v obliki spirale, nato pa čez njo vlijemo toliko mase, da zakrijemo celotno površino ponve. Ko palačinka spremeni barvo jo obrnemo in spečemo do konca še na drugi strani.
04. Pečene palačinke premažemo s svojim najljubšim čokoladnim namazom in dodamo sadje po izbiri.
Dober tek.
Sestavine
-
300 ml mleka ali rastlinskega napitka iz Mimy osnove
-
1 žlica hladno stiskanega olja (stopljenega kokosovega)
-
¼ žličke soli
-
¼ žličke mlete vanilije ali 1 žlička vanilijeve paste
-
* po želji 2 jajci (ni nujno)
-
-
najljubši čokoladni namaz (priporočam naš gurmanski lešnikov namaz ali cavalier čokoladni namaz brez sladkorja