Smutiji & kaše Zdrav zajtrk

Kremni MIMY smuti z jagodami

Smutiji & kaše Zdrav zajtrk

Kremni MIMY smuti z jagodami

Čas priprave:

5min

Število porcij:

1

Zahtevnost:

Enostaven recept

Če iščeš idejo za bolj kremen smuti bo tale recept super rešitev. Tale je tako božanski, da znjim z lahkoto zamenjam tudi najljubšo kepico sladoleda.

V glavni vlogi tokrat Mimy osnova za pripravo domačega mandljevega mleka, ki prispeva k kremni strukturi in bolj polnemu okusu.

Priprava:

  1. Pripravi smuti: vse sestavine za smuti vrzi v blender in zmiksaj.
  2. Pripravi jagodno chia marmelado: skodelico zamrznjenih jagod pokuhaj, da se jagode segrejejo in spustijo vodo, vse skupaj pretlači (s tlačilko za pire) in dodaj chia semena. Ugasni ogenj in pusti, da se ohladi ter zgosti. Lahko pa si poenostaviš z že kupljeno Chia marmelado, ki jo dobiš v Zlati ptički. KLIKNI TUKAJ
  3. Pripravi smuti: vse sestavine vrzi v blender in zmiksaj.
  4. Na dno kozarca nareži ali pretlači sveže jagode, čez prelij smuti in na vrh dodaj še cca. 2 jž jagodne chia marmelade ter malo MIMY osnove.

3. Na dno kozarca nareži ali pretlači sveže jagode, čez prelij smuti in na vrh dodaj še cca. 2 jž jagodne chia marmelade ter malo MIMY osnove.

Potem pa samo še uživaj. 😉

Sestavine za smuti

Sestavine za Chia marmelado

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.