Kosila
Pirine pica rolice
Čas priprave:
20min
Število porcij:
3
Zahtevnost:
Enostaven recept
Imaš rad/-a pico, potem bo tale recept nalašč zate!
PRIPRAVA:
1. Zmešamo pirino moko z grškim jogurtom, soljo in pecilnim praškom v enotno zmes.
2. Razvaljamo na cca 5 cm debelo in narežemo na dolge trakce.
3. Mocarelo obrišemo (zelo dobro – ker drugače med peko spusti vodo), piščančje prsi in baziliko pa narežemo na tanjše trakce.
4. Trakove iz testa premažemo z zmesjo kečapa in grškega jogurta.
5. Naložimo liste špinače, trakove piščančjih prsi, mocarelo in baziliko.
6. Zvijemo v rolice in pečemo posamično na peki papirju 45-60 min na 190’C oz. dokler notranjost ni popolnoma pečena (ne priporočam, da jih pečete stisnjene drugega ob drugem). V kolikor mocarela med peko spusti tekočino jo popivnamo.
7. Po želji postrezi z omakico in uživaj!
HV za 1 rolico:
E: 198 kcal ️
B: 11 g
M: 7 g
OH: 22 g

Sestavine
-
200 g pirine moke Zlata ptička
-
200 g grškega jogurta 0 % m.m.
-
sol + 3/4 žličke pecilnega praška
-
125 g domače mocarele iz Kmetije Matevž ali light sira
-
80 g pečenih piščančjih prsi
-
50 g kečapa + 50 g grškega jogurt (po želji sol)
-
40 g špinače
-
lističi sveže bazilike