Kosila

Pirine pica rolice

Kosila

Pirine pica rolice

Čas priprave:

20min

Število porcij:

3

Zahtevnost:

Enostaven recept

Imaš rad/-a pico, potem bo tale recept nalašč zate! 

PRIPRAVA:
1. Zmešamo pirino moko z grškim jogurtom, soljo in pecilnim praškom v enotno zmes.
2. Razvaljamo na cca 5 cm debelo in narežemo na dolge trakce.
3. Mocarelo obrišemo (zelo dobro – ker drugače med peko spusti vodo), piščančje prsi in baziliko pa narežemo na tanjše trakce.
4. Trakove iz testa premažemo z zmesjo kečapa in grškega jogurta.
5. Naložimo liste špinače, trakove piščančjih prsi, mocarelo in baziliko.
6. Zvijemo v rolice in pečemo posamično na peki papirju 45-60 min na 190’C oz. dokler notranjost ni popolnoma pečena (ne priporočam, da jih pečete stisnjene drugega ob drugem). V kolikor mocarela med peko spusti tekočino jo popivnamo.
7. Po želji postrezi z omakico in uživaj! 

HV za 1 rolico:
E: 198 kcal ️
B: 11 g 
M: 7 g 
OH: 22 g 

Sestavine

  • 200 g pirine moke Zlata ptička

  • 200 g grškega jogurta 0 % m.m.

  • sol + 3/4 žličke pecilnega praška

  • 125 g domače mocarele iz Kmetije Matevž ali light sira

  • 80 g pečenih piščančjih prsi

  • 50 g kečapa + 50 g grškega jogurt (po želji sol)

  • 40 g špinače

  • lističi sveže bazilike

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.